Bezlaktózové · Bezlepkové · Maso · Rychlé a snadné

VEPŘOVÉ NA ZÁZVORU S OKURKOVÝM SALÁTEM

Velmi oblíbené a rychlé jídlo. Zároveň tradiční i neobvyklé….přeberte si to 🙂

Jsou recepty, které na mne dlouho někde čekají schované a potom se jich nemůžu nabažit. Tento je jeden z nich. Recept pochází z mého oblíbeného Albert Magazínu. Nedávám do něj chilli, protože vařím i pro milovníky jemnějších chutí. Sama si doplním chilli omáčkou. V původním receptu je v salátu použitá i rybí omáčka, ale tu taky leckdo nemá rád, tak jsem ji zaměnila za sojovku, i když mě v receptu vyhovovala. Pokud nemáte sezamový olej, samozřejmě to taky vyrobíte, ale ten hodně mění chuť.

VEPŘOVÉ NA ZÁZVORU S OKURKOVÝM SALÁTEM

Potřeby maso a příloha:

  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 3 cm kousek zázvoru
  • 400 g mletého vepřového masa (nebo směs vepřové a hovězí)
  • 1-2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • uvařená rýže na přílohu

Potřeby salát:

  • 2 okurky
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička sojové omáčky
  • hrst máty, nebo koriandru (a nejhůře i trocha listů sušené máty, ale listy a ne pytlíkový čaj)

Postup:

Na oleji chvíli osmahněte nakrájenou cibulku, rozdrcený česnek a nastrouhaný zázvor (jen hezké kousky, žádné chuchvalce).

Přidejte maso, promíchejte, přidejte sojovku, citronovou šťávu a duste cca 15 minut.

Na salát nastrouhám okurku na struhadle na plátky, přidám nasekanou mátu, nebo koriandr (oboje funguje opravdu dobře). Přidám zálivku – prostě smíchat vodu, cukr, sojovku. Pokud máte sušenou mátu, tak prostě podrťte ty lístečky do salátu a cca po 10 minutách se to rozleží a aktivuje.

Servíruji s rýží uvařenou v mlékovaru, jak už víte 🙂

Bylo to jedno z prvních dobrých a zajímavých nových jídel, co jsem si ochočila po porodu a při kojení, akorát se vždycky snědlo dřív, než jsem něco vyfotila 🙂 Tak ať taky vám chutná.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *