Bezlaktózové · Bezlepkové · Bezmasé a málomasé · Rychlé a snadné · Vegan

LILEK PO ČÍNSKU

Moje oblíbená, jednoduchá a veganská příprava lilku.

Tento recept pochází z červencového Apetitu z roku 2006. Jak vidíte, už něco pamatuje. Oblíbila jsem si ho ale víc v posledních letech. Říkám si, že to je trochu jako kdyby číňan dělal ratatouile 🙂

LILEK PO ČÍNSKU

P: 2 velké lilky nakrájené na dílky, 2 červené papriky nakrájené na proužky, svazek (cca 8) jarních cibulek nakrájených na střední kolečka (zelenou část kus nadrobno na posyp), 4 lžíce rostlinného oleje, sojová omáčka dle chuti (pokud bezlepková, tak je jídlo bezlepkové)

PP: V pánvi (wok ideál, ale jde to i bez něj) rozehřejte olej, vsypte lilek a 10-12 minut za průběžného obracení opékejte. On i zmenší objem, takže se vám do pánve vejde i další zelenina. V tomto případě lilek nenechávám vypotit, zatím se mi to nevymstilo.

Přidejte papriku a jarní cibulku (kromě trochy zelené části na posyp) a opékejte dalších cca 6-7 minut do přiměřeného měkka (aby paprika nebyla tvrdá, ale ještě křupla). Přidejte sojovou omáčku dle chuti a prohřejte. Pokud už by to bylo dost slané, ale málo vlhké, přidejte 1-2 lžíce vody.

Podávejte s rýží – já rozhodně speciálně uvařenou v mlékovaru, a posypané trochou zelené natě z cibulky.

Je to moje oblíbené jídlo. Je rychlé. Obvykle lidem chutná, i když příteli tentokrát moc ne. Ale zase jiným testerům extra moc. A výhoda je, že je vegan, což znamená, že i já jako bezlaktozovec si pochutnám.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *