Bezlaktózové · Rychlé a snadné · Sladké a pečení

MANDARINKOVÁ HRK-HRK BUCHTA

Absolutní podvod, guilty pleasure a velká mňamka 😀

Proč podvod? No protože vlastně všechno na této buchtě je koupené (do detailu bráno, to je u mne vlastně skoro na každé buchtě, ale…víme jak to myslím, right?). Můžete samozřejmě udělat vlastní korpus, ale já jsem si říkala, že když už, tak už 😀 Takže tady vidíte, že i já „vařím“ takové ty podezřelé věci. Jenže tohle je z nějakého magického důvodu strašně dobré. A pro mne typické guilty pleasure, protože když už mám ten food blog, tak bych přece měla vařit něco pořádného, ne? Evidentně ne 😀

Receptů na hrk-hrk buchtu najdete na internetu všude možně. Liší se jen tím, jestli se dělá korpus vespod doma, nebo už ani to ne. A někde se nahoru dává čokoláda v různých skupenstvích, což má asi výhodu

Je to opravdu rychlé, osvěžující a lze to udělat bez problému bezlaktozové.

MANDARINKOVÁ HRK-HRK BUCHTA

Potřeby:

  • korpus na koláč se zvýšeným okrajem
  • 2 plechovky mandarinek
  • 1 ztužovač šlehačky (Dr. Oetker má CremeOlé, běžně dostupné)
  • 1 vanilkový pudink bez vaření
  • 200-250 ml (bezlaktozové) smetany na šlehání

PP : Připravíme si ingredience, není třeba s nimi dělat nic speciálního 🙂

Mandarinky slijte (šťávu potřebujeme) a nakrájejte je na půlky. Kdyby byly maličké, tak vlastně ani netřeba, protože ony se ještě „namenší“ během přípravy krému.

Do nějaké dobře uzavíratelné nádoby s širokým hrdlem (u mne to byl plastový džbán Tupperware, který jde uzavřít, i když má hubičku, funguje jakákoliv dobře držící krabička na cca 1,5 l objem) dejte nakrájené mandarinky, šlehačku, šťávu z mandarinek, ztužovač i pudink bez vaření.

Nádobu dobře uzavřete a teď cca 30 vteřin protřepávejte. Pak by měl být krém už připravený.

Na korpus navršte krém a nechte aspoň hodinu chladit.

Hotovo…. Dobrou chuť!

Kdo by odolal? Já teda ne. A u nás doma se na tom všichni shodují – dokonce i zapřísáhlí nepřítelé pudinku skládají zbraně a přidávají si! Mám ale podezření, že já tento desert zbožňuji proto, že jsou v něm moje oblíbené mandarinky v konzervě. Možná kdyby mi dali ty mandarinky na papundekl, tak bych to snědla 😀

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *