Letní · Sladké a pečení

Nektarinkový páj

A můžete ho určitě udělat i jako broskvový páj…

Jaky kolac je vic leto? Nemam tuseni. Pecte dokud muzete.

NEKTARINKOVÝ PÁJ
(MŮŽEME UDĚLAT JAKO BROSKVOVÝ PÁJ)

P: 190 g hl. mouky, 2 lzicky krystal cukru, spetka soli, 115 g masla (chlazeneho a nasekaneho), 1 velke vejce, lzice ledove vody, na napln 5 nakrajenych nektarinek (jsou-li malo sladke, tak prosladit, můžeme zkusit i broskve), marmelada (např. malinová), cukr krystal a skorice na posypani, vejce na potreni (lze vynechat)

PP: Rozmixujte mouku, cukr, maslo a sil na drobenku. Rozslehejte vejce s vodou a jednim ci dvema pulzy promichejte. Vyklopte, udelejte kouli a nechte chvili chladit. Pak vyvalejte na plech (já válím rovnou na plechu na pečícím papíru tímto válečkem od Tescomy).

Kraje nechte volne a pomazte hodne marmeladou.

Na marmeladu naskladejte nektarinky a posypte skorici. Prehrnte kraje do stredu a pomazte je shora vejcem a posypte cukrem (už jsem zapomněla pomazat vejcem a posypat cukrem a nějak to nevadilo).

Pecte na 200 stupnu cca 35 minut.

Na většině fotek ve skutečnosti je druhá verze – místo nektarinek jsem použila broskve. A jinak úplně ten stejný postup 🙂 Koláč nikdy dlouho nevydrží…minimálně u nás ne.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *