A můžete ho určitě udělat i jako broskvový páj…
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2019/11/68617421_2381394768592813_4460076906988961792_n.jpg)
Jaky kolac je vic leto? Nemam tuseni. Pecte dokud muzete.
NEKTARINKOVÝ PÁJ
(MŮŽEME UDĚLAT JAKO BROSKVOVÝ PÁJ)
P: 190 g hl. mouky, 2 lzicky krystal cukru, spetka soli, 115 g masla (chlazeneho a nasekaneho), 1 velke vejce, lzice ledove vody, na napln 5 nakrajenych nektarinek (jsou-li malo sladke, tak prosladit, můžeme zkusit i broskve), marmelada (např. malinová), cukr krystal a skorice na posypani, vejce na potreni (lze vynechat)
PP: Rozmixujte mouku, cukr, maslo a sil na drobenku. Rozslehejte vejce s vodou a jednim ci dvema pulzy promichejte. Vyklopte, udelejte kouli a nechte chvili chladit. Pak vyvalejte na plech (já válím rovnou na plechu na pečícím papíru tímto válečkem od Tescomy).
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200712_093530-1024x576.jpg)
Kraje nechte volne a pomazte hodne marmeladou.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200712_093719-1024x576.jpg)
Na marmeladu naskladejte nektarinky a posypte skorici. Prehrnte kraje do stredu a pomazte je shora vejcem a posypte cukrem (už jsem zapomněla pomazat vejcem a posypat cukrem a nějak to nevadilo).
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200712_093941-1024x576.jpg)
Pecte na 200 stupnu cca 35 minut.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2020/07/20200712_102057-1024x576.jpg)
Na většině fotek ve skutečnosti je druhá verze – místo nektarinek jsem použila broskve. A jinak úplně ten stejný postup 🙂 Koláč nikdy dlouho nevydrží…minimálně u nás ne.