Zmrzlina na špejli z Oreo sušenek? No jasně 🙂
Na internetu existují různé věci….třeba blogerka, která má neuvěřitelně barevná videa a obvykle má témata jako „how to sneak candy in a class„. Ano je to kanál Fun with Sarah. No a mluvím o tom proto, že u ní jsem našla video na recepty ze 2 ingrediencí, jako je třeba tento ledňák z Oreo sušenek. Normálně bych ho asi nevyzkoušela, ale zbyly mi tady (už si nepamatuji proč, protože to normálně nekupuji) „Oreo“ sušenky z Lidlu. Tak to se hodilo. No a samozřejmě mám doma dřevěné špachtle, abych mohla děla synkovi mini ledňáky z jogurtu.
Já nejsem žádný skalní fanda Oreo sušenek, takže asi neposoudím, jak moc lepší jsou originály oproti jejich Lidl verzi. Co mi ale u Lidl verze vyhovuje, tak tam je multipack balení s několika malými. A tím, že jsou balení malá, tak se to pro mne mnohem víc hodí na leďnák. Sarah má z toho takovou spíš už megaporci. Na druhou stranu klasické Oreo jsou vegan (Lidl nevím), takže s nimi můžete vyrobit bez problému vegan verzi – to většinu lidí překvapí, protože značka Oreo se asociuje s mlékem.
Určitě by se dal tento ledňák udělat i v tvořítku na ledňáky. Prostě byste nějak podrcené Oreo sušenky dali do tvořítka na ledňáky. Tím si taky můžete regulovat velikost porce.
OREO LEDŇÁK
P: Oreo sušenky (verze dle preferencí, doporučuji menší balení), mléko (verze dle preferencí), dřevěné špachtle/lékařské lopatky/tyčky na ledňáky
P: Vezmete balíček s Oreo sušenkami. Nerozděláváte. Podrtíte v zavřeném balíčku tak, aby z toho byly nějaké menší, nějaké větší kousky. Ne úplně najemno. Prostě do toho párkrát prásknete rukou.
Pak vezmete nějakou nádobu např. kelímek od jogurtu. Do toho dáte pytlík tak, aby stál.
Do pytlíku dáte tyčku/špachtli. Dolijete mlékem. Dejte do mrazáku na pár hodin.
Vyndejte z mrazáku, rozbalte. Pokud chcete uchovávat, dejte zpátky do mrazáku v nějakém plném obalu kvůli vysušování mrazem. Jinak prostě hned snězte.
Byla jsem překvapená, že mi to chutnalo 😀 Asi nejvíc bych to přirovnala chuťově k takovým těm zmrzlinovým sendvičů, ale nepůsobilo to tak hutně a byla to menší porce. Je tam poměrně hodně sušenkové části, což je koneckonců vidět i na obrázku, ale mě to teda vůbec nevadilo.
Takovýhle „složitý“ recept určitě zvládnete i s dítětem na ruce. Tak si ho užijte.
P.S. vzhledem k nízkému množství surovin jsem recept neoptimalizovala pro nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.