Pomazánka na chleba, na topinky, zajímavá, jiná a vegan 🙂
V nějakém časopise u babičky jsem objevila recept na pomazánku z hlívy, dýně a česneku. Za recept tudíž děkuji Petru Papežovi z Teplic (připadám si jak v televizi), ale název časopisu nevím 🙂
POMAZÁNKA Z HLÍVY, DÝNĚ A ČESNĚKU
P: 1/2 menší dýně hokaido, olivový olej, 1 menší cibule, 2-4 stroužky česneku, 200 g hlívy ústřičné, sůl, pepř, bylinky a chilli omáčka dle nálady
PP: Omytou, osušenou a odsemínkovanou dýni nahrubo nastrouháme, V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, později přidáme nasekaný česnek a po chvilce nadrobno pokrájenou hlívu. Osolíme, dusíme cca 15 minut. Přidáme dýni a dusíme dalším 15-25 minut, případně podlejeme, aby bylo podušeno doměkka a natíratelné konzistence. Pomazánku dochutíme a necháme vychladnout.
Namažeme, sníme….na topince s vajíčkem, jen tak na pečivu se zeleninou, co kdo rád.
Já jak vidím dýni, tak se neznám. Natož pak dýňový recept 🙂 Tak si vyzkoušejte.