Bez škrobu, klidně bez cukru, pokud chcete tak i bez laktozy a vegan, klidně i úplně hladký….to vše – cože?

To máte tak…hledala jsem recept na bezlepkové semínkové krekry, které v sobě navíc nebudou mít sezam (nechce se mi aktuálně riskovat alergické faux-pas s pečeným melounem). Dlouho jsem měla v hledáčku recept od MaruškyVEG, ale na ten je potřeba sušička, kterou aktuálně nedisponuji. Tak jsem vyzkoušela recept od Janiny z Cukrfree, ale z nějakých magických důvodů taky nefungoval dostatečně, takže sága bude pokračovat. Nicméně kvůli těm krekrům jsem koupila rozpustnou vlákninu….Psyllium Plantago ovata (vyčištěné obaly semene jitrocele indického).
No a co proboha s tím zbytkem, když se mi krekry „nevyvedly“? Tak jsem hledala nějaké recepty a našla jsem opravdu zajímavé věci. Nicméně první na řadě byl pudink bez škrobu, co jsem našla na webu patalie.cz. Prosím vás…jo, je to web nějaké pojišťovny
On to snad ani není recept, je to tak jednoduché.
PUDINK ZE 2 INGREDIENCÍ
Potřeby:
- 1 standardní kelímek jogurtu (klasický, bezlaktozový, rostlinný, ochucený, bílý…já použila bezlaktozový bílý)
- 1 lžíce psyllia (mám Dr. Popov)

Postup:
Smíchejte jogurt s vlákninou.

Promíchejte to a uvidíte, že vlákninu vidíte

Zavřete, dejte do lednice a nechte tam přes noc.
A ráno to buď nechte takto. Tedy, že vidíte tu nabobtnalou vlákninu. A už takhle to můžete prostě jíst a mě to chutná.

A nebo to můžete rozmixovat tyčovým mixérem dohladka a pak to vypadá nějak takhle (v reálu líp). A to mi chutná taky

A to je celé…hotovo.
Já mám fakt ráda bílý jogurt a pudink vyrobený z něj, to je pro mne mana nebeská! Hned jsem se na to vrhla a opravdu to do mě padlo jak do prázdné studny. Jsem absolutně nadšená – splňuje to moje představy o časové náročnosti, ingrediencích i chuti. A miluju pudink, no jo