Bez škrobu, klidně bez cukru, pokud chcete tak i bez laktozy a vegan, klidně i úplně hladký….to vše – cože?
To máte tak…hledala jsem recept na bezlepkové semínkové krekry, které v sobě navíc nebudou mít sezam (nechce se mi aktuálně riskovat alergické faux-pas s pečeným melounem). Dlouho jsem měla v hledáčku recept od MaruškyVEG, ale na ten je potřeba sušička, kterou aktuálně nedisponuji. Tak jsem vyzkoušela recept od Janiny z Cukrfree, ale z nějakých magických důvodů taky nefungoval dostatečně, takže sága bude pokračovat. Nicméně kvůli těm krekrům jsem koupila rozpustnou vlákninu….Psyllium Plantago ovata (vyčištěné obaly semene jitrocele indického).
No a co proboha s tím zbytkem, když se mi krekry „nevyvedly“? Tak jsem hledala nějaké recepty a našla jsem opravdu zajímavé věci. Nicméně první na řadě byl pudink bez škrobu, co jsem našla na webu patalie.cz. Prosím vás…jo, je to web nějaké pojišťovny 😀 😀
On to snad ani není recept, je to tak jednoduché.
PUDINK ZE 2 INGREDIENCÍ
Potřeby:
- 1 standardní kelímek jogurtu (klasický, bezlaktozový, rostlinný, ochucený, bílý…já použila bezlaktozový bílý)
- 1 lžíce psyllia (mám Dr. Popov)
Postup:
Smíchejte jogurt s vlákninou.
Promíchejte to a uvidíte, že vlákninu vidíte 😀
Zavřete, dejte do lednice a nechte tam přes noc.
A ráno to buď nechte takto. Tedy, že vidíte tu nabobtnalou vlákninu. A už takhle to můžete prostě jíst a mě to chutná.
A nebo to můžete rozmixovat tyčovým mixérem dohladka a pak to vypadá nějak takhle (v reálu líp). A to mi chutná taky 😀
A to je celé…hotovo.
Já mám fakt ráda bílý jogurt a pudink vyrobený z něj, to je pro mne mana nebeská! Hned jsem se na to vrhla a opravdu to do mě padlo jak do prázdné studny. Jsem absolutně nadšená – splňuje to moje představy o časové náročnosti, ingrediencích i chuti. A miluju pudink, no jo 😀