Bezlaktózové · Bezmasé a málomasé · Ostatní · Rychlé a snadné · Slané a pečení

SLANÝ KOLÁČ SE SMETANOU, MOZZARELOU A CIBULÍ

Když máte rádi „bílou pizzu“

Někdy je potřeba udělat takovou rychlovku někde mezi dalšími činnostmi. Když se udělá malá příprava, splňuje to i tento koláč.

Já obvykle nemám ráda slané koláče na smetanovém základu, ale když se tam přidá cibule, ta spraví hodně 😀

Hotové těsto na pizzu je takový polotovar, který vcelku snesu. Ale pouze ten chlazený 🙂 Něco jako tohle – na rohlíku za 34 Kč, je to 280 g těsta vyválených do kruhu na pečícím papíře. Samozřejmě můžete udělat vlastní těsto a přidat tohle obložení, pokud se vám líbí.

foto z rohlik.cz

Cibule se opéká vcelku dlouho, ale to jsem si udělala dokonce den předem, když jsem dělala něco jiného v kuchyni. Po vychlazení jsem schovala do lednice a bylo připraveno na obložení.

SLANÝ KOLÁČ SE SMETANOU, MOZZARELOU A CIBULÍ – 2-4 porce podle jedlíků

P:

  • 2 hotová těsta na pizzu,
  • 6 červených cibulí,
  • olej,
  • 100-130 g (bezlaktozové) kysané smetany,
  • (bezlaktozová) mozzarela,
  • sušený česnek,
  • sůl,
  • tymián

PP: Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a na oleji pomalu opékejte až je měkká a opečená dohněda. Toto můžete udělat někdy předem. Zbytek je rychlý toto trvá určitě 30 minut.

Rozpalte troubu podle návodu na obale těsta. Nejčastěji 200 stupňů.

Těsto rozložte na plech, potřete kysanou smetanou (trochu méně jak já na fotce) a posněžte česnekem.

Na obrázku je jí hodně, doporučuji množství dle receptu.

Nakrájejte/natrhejte mozzarelu a obložte.

Na obrázku je jí hodně, doporučuji množství dle receptu.

Posypte cibulí a tymiánem. Trochu posolte.

Dejte péct do trouby rozpálené podle návodu na pizze a v přiměřeném čase – nejčastěji 200 stupňů a 12 minut.

A je hotovo.

P.S. recept celkem funguje při nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Je potřeba to jen malinko upravovat. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *