Měkoučké maso se zajímavou oblohou a sýr….no to nemůže být špatně.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/03/DSC_0038-1-1024x576.jpg)
Zase jsem jednou vzala recept z babiččina kalendáře. Někdy mne opravdu překvapuje, že ty recepty fungují 😀 Ale tenhle mne opravdu zaujal. Když jsem doma řekla, co bude na nedělní oběd, viděla jsem lehce zdvižená obočí. Během vaření už ale chodili hlásit, že jídlo krásně voní. A jak jsme si naložili na talíře, tak bylo najednou velké ticho. Mňam! Opravdu kreativní a skvělé jídlo na nedělní oběd.
Oběd se hodí na neděli i proto, že maso se naklepává, takže si sousedi můžou myslet, že budete mít řízky :-D.
Cibule není nikdy dost, můžete jí klidně přidat, protože my jsme se o ni trochu poprali…
Poměry v původním receptu odpovídaly tak trochu, tak to píšu tak, jak mi to přijde, že by to vyšlo akorát a nic by nezbylo.
VEPŘOVÉ PLÁTKY S BROKOLICOVÝM KRÉMEM
P:
- vepřová pečeně 8 plátků,
- 1 růžice brokolice,
- 2 velké cibule, olej,
- 120 g sýra typu camembert,
- medvědí česnek (já dala 2 lžičky sušeného, šlo by to i bez něj),
- 1 stroužek česneku,
- cherry rajčata nebo krájená rajčata v plechovce, sůl, pepř
PP: Cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a opečte na oleji. Pak ji dejte na olejem pomazaný plech/pekáč, na kterém budete zapékat. Udělá to takový pelíšek pro maso. Trošku podlijte vodou.
Okraje plátků si nařízněte, ať se vám později nekroutí. Plátky masa naklepte, osolte, opepřete.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/03/DSC_0024-1024x576.jpg)
Plátky masa opečte na oleji třeba v pánvi po cibuli. Rozložte na cibuli.
Maso pečte na 180 stupňů 45 minut.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/03/DSC_0032-1024x576.jpg)
Zatímco se peče maso, můžete si nakrájet sýr (a dejte do lednice, ať se vám neroztéká). Také si umyjte a rozpulte rajčátka / případně slijte šťávu z konzervy, abyste měli jen rajčatové kousky (šťávu použijte na něco jiného – třeba přidat do ochucení na rizoto jako já).
Růžičky brokolice vařte 8 minut v osolené vodě. Pak ochuťte medvědím česnekem (i sušený je fajn) a klasickým česnekem utřeným v česnekovači. Slané to nejspíš bude, protože se to vařilo ve slané vodě.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/03/DSC_0031-1024x576.jpg)
Na upečené maso dejte brokolicový krém, rajčata a kousky sýra.
Teď vlastně můžete nechat takto předpřipravený plech s masem klidně chvíli stát a dodělat později. Tím se z toho opět stává můj oblíbený recept, protože se dá předpřipravit předem.
Zapečte v troubě na 200 stupňů 15 minut.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/03/DSC_0036-1024x576.jpg)
Podávejte se šťouchanými bramborami, braborovou kaší…co máte rádi.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/03/DSC_0038-2-1024x576.jpg)
Je to krásné, je to barevné, je to dobré, je to sváteční. Užijte si to.
P.S. recept trochu zlobí při nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Je potřeba to upravovat. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.