Bezlepkové · Jarní a velikonoční · Maso

VEPŘOVÉ PLÁTKY S BROKOLICOVÝM KRÉMEM

Měkoučké maso se zajímavou oblohou a sýr….no to nemůže být špatně.

Zase jsem jednou vzala recept z babiččina kalendáře. Někdy mne opravdu překvapuje, že ty recepty fungují 😀 Ale tenhle mne opravdu zaujal. Když jsem doma řekla, co bude na nedělní oběd, viděla jsem lehce zdvižená obočí. Během vaření už ale chodili hlásit, že jídlo krásně voní. A jak jsme si naložili na talíře, tak bylo najednou velké ticho. Mňam! Opravdu kreativní a skvělé jídlo na nedělní oběd.

Oběd se hodí na neděli i proto, že maso se naklepává, takže si sousedi můžou myslet, že budete mít řízky :-D.

Cibule není nikdy dost, můžete jí klidně přidat, protože my jsme se o ni trochu poprali…

Poměry v původním receptu odpovídaly tak trochu, tak to píšu tak, jak mi to přijde, že by to vyšlo akorát a nic by nezbylo.

VEPŘOVÉ PLÁTKY S BROKOLICOVÝM KRÉMEM

P: 8 plátků vepřové pečeně, 1 růžice brokolice, 2 velké cibule, olej, 1 x 120 g sýra typu camembert, medvědí česnek (já dala 2 lžičky sušeného, šlo by to i bez něj), 1 stroužek česneku, cherry rajčata nebo krájená rajčata v plechovce, sůl, pepř

PP: Cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a opečte na oleji. Pak ji dejte na olejem pomazaný plech/pekáč, na kterém budete zapékat. Udělá to takový pelíšek pro maso. Trošku podlijte vodou.

Okraje plátků si nařízněte, ať se vám později nekroutí. Plátky masa naklepte, osolte, opepřete.

Plátky masa opečte na oleji třeba v pánvi po cibuli. Rozložte na cibuli.

Maso pečte na 180 stupňů 45 minut.

Zatímco se peče maso, můžete si nakrájet sýr (a dejte do lednice, ať se vám neroztéká). Také si umyjte a rozpulte rajčátka / případně slijte šťávu z konzervy, abyste měli jen rajčatové kousky (šťávu použijte na něco jiného – třeba přidat do ochucení na rizoto jako já).

Růžičky brokolice vařte 8 minut v osolené vodě. Pak ochuťte medvědím česnekem (i sušený je fajn) a klasickým česnekem utřeným v česnekovači. Slané to nejspíš bude, protože se to vařilo ve slané vodě.

Na upečené maso dejte brokolicový krém, rajčata a kousky sýra.

Teď vlastně můžete nechat takto předpřipravený plech s masem klidně chvíli stát a dodělat později. Tím se z toho opět stává můj oblíbený recept, protože se dá předpřipravit předem.

Zapečte v troubě na 200 stupňů 15 minut.

Podávejte se šťouchanými bramborami, braborovou kaší…co máte rádi.

Je to krásné, je to barevné, je to dobré, je to sváteční. Užijte si to.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *