Bezlaktózové · Sladké a pečení

BUCHTA S ČOKOLÁDOU A MERUŇKAMI

Neděje se to často, když já prokrojím buchtu. Ale když se to stane, je to lahůdka…

To máte tak….chcete udělat osvědčený recept na kefírovou buchtu a spletete si ho v hlavě s buchtou z kysané smetany ( https://minniemalistka.cz/jablecna-halloween-buchta/ ). A když už je to tak, prostě to „nějak uděláte“. A tak vznikla tahle buchta 😀

Místo třtinového cukru můžete použít i hnědý. No a když nemáte hnědý, dejte tam bílý 😀
https://minniemalistka.cz/brown-sugar-bear/

BUCHTA S ČOKOLÁDOU A MERUŇKAMI

P: 400 g zakysané (bezlaktózové) smetany, 300 g polohrubé mouky, 100 g třtinového cukru, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 50 ml rostlinného oleje, 1 kypřící prášek, sklenice zavařených meruněk/plechovka zavařených meruněk/čerstvé meruňky, čokoláda/čokoládová poleva, marmeláda (ideálně rybízová, ale i nějaká jiná kyselkavá)

PP: Předehřejeme troubu na 170 stupňů. Smetanu, mouku, cukr, vejce, kakao, olej a kypřící prášek smícháme dohromady v míse. Nalijeme na pekáč vyložený pečícím papírem, můj pekáč má rozměry cca 20 x 30 x 8 cm. Půlky meruněk poklademe na těsto. Pečeme cca 25 minut. Vychladlou buchtu prokrojíme, pomažeme tlustě marmeládou, spojíme. Vršek pokapeme/polijeme čokoládou. Byly by tam nádherné lískové ořechy, ale já je nemůžu. Tak si je kdyžtak dejte i za mne.

Já jsem to teda udělala opačně – nejdřív polito čokoládou, pak prokrojeno, protože příteli se zdála suchá a inspiroval mne, že prokrojení a marmeláda budou dobrý nápad. Byl to vynikající nápad. A celé to ještě vzniklo tak, že jsem si neuvědomila, že tohle množství těsta peču ve větším plechu, takže byla buchta omylem vyšší 😀

Tak takhle vznikají ty nové recepty? No, dobře. Dejte si taky. ještě lepší byla pár hodin odležená, ale zmizela fakt dost rychle…

A tuhle buchtu můžete udělat klidně ve strašidelné variantě s očičky 🙂

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *