Bezlaktózové · Sladké a pečení

BUCHTA S ČOKOLÁDOU A MERUŇKAMI

Neděje se to často, když já prokrojím buchtu. Ale když se to stane, je to lahůdka…

To máte tak….chcete udělat osvědčený recept na kefírovou buchtu a spletete si ho v hlavě s buchtou z kysané smetany ( https://minniemalistka.cz/jablecna-halloween-buchta/ ). A když už je to tak, prostě to „nějak uděláte“. A tak vznikla tahle buchta 😀

Místo třtinového cukru můžete použít i hnědý. No a když nemáte hnědý, dejte tam bílý 😀
https://minniemalistka.cz/brown-sugar-bear/

BUCHTA S ČOKOLÁDOU A MERUŇKAMI

P: 400 g zakysané (bezlaktózové) smetany, 300 g polohrubé mouky, 100 g třtinového cukru, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 50 ml rostlinného oleje, 1 kypřící prášek, sklenice zavařených meruněk/plechovka zavařených meruněk/čerstvé meruňky, čokoláda/čokoládová poleva, marmeláda (ideálně rybízová, ale i nějaká jiná kyselkavá)

PP: Předehřejeme troubu na 170 stupňů. Smetanu, mouku, cukr, vejce, kakao, olej a kypřící prášek smícháme dohromady v míse. Nalijeme na pekáč vyložený pečícím papírem, můj pekáč má rozměry cca 20 x 30 x 8 cm. Půlky meruněk poklademe na těsto. Pečeme cca 25 minut. Vychladlou buchtu prokrojíme, pomažeme tlustě marmeládou, spojíme. Vršek pokapeme/polijeme čokoládou. Byly by tam nádherné lískové ořechy, ale já je nemůžu. Tak si je kdyžtak dejte i za mne.

Já jsem to teda udělala opačně – nejdřív polito čokoládou, pak prokrojeno, protože příteli se zdála suchá a inspiroval mne, že prokrojení a marmeláda budou dobrý nápad. Byl to vynikající nápad. A celé to ještě vzniklo tak, že jsem si neuvědomila, že tohle množství těsta peču ve větším plechu, takže byla buchta omylem vyšší 😀

Tak takhle vznikají ty nové recepty? No, dobře. Dejte si taky. ještě lepší byla pár hodin odležená, ale zmizela fakt dost rychle…

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *