Bezlaktózové · Bezmasé a málomasé · Podzim a halloween · Vegan

DÝŇOVÉ ŠPAGETY SE ŠALVĚJÍ

Cokoliv se šalvějí musí být dobré, nebo ne? 🙂

Tento recept jsem našla v Magazínu Albert, což je teď můj celkem oblíbený zdroj (https://minniemalistka.cz/dobry-casopis-o-jidle-zdarma/ ). Můžete porovnat originál a moje provedení, pokud chcete.
https://www.albert.cz/recepty/podzimni-spagety-s-dyni

DÝŇOVÉ ŠPAGETY SE ŠALVĚJÍ (asi tak pro 4-5 osob)

P: dýně hokaido, olivový olej na pečení, 3 lžíce sušené šalvěje, šťáva z 1/2-1 citronu, 1 balení špaget, 1 stroužek česneku, olivový olej do omáčky, něco nahoru (lístky bazalky, strouhaný parmezán, opečená strouhanka, chilli olej, chilli omáčka…)

PP: Troubu předehřejte na 220 stupňů. Omytou dýni bez semínek nakrájejte na spíš menší kostky (neloupat), pokapejte olejem a pečte 15 minut. Špagety uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly uvařené, když se dýně dopeče. Nevylévejte všechnu vodu z těstovin, cca hrnek si nechte. Polovinu dýně dejte do mixéru spolu s citronovou šťávou (nejdřív dejte půlku, pak doplňte), prolisovaným česnekem, šalvějí, osolte, opepřete, trochu kápněte oleje a přidejte naběračku vody z těstovin. Rozmixujte, ochutnejte, dochuťte, znovu krátce promixujte. Hotovou omáčku smíchejte s těstovinami a kousky dýně. Můžete si na talíři něčím posypat, já jsem to nechala tak, jen jsem přidala pár kapek chilli omáčky do svojí porce ( https://minniemalistka.cz/chilli-omacky/).

Chutnalo všem, kdo měli zrovna možnost jít okolo 🙂 Řekla bych, že to je typicky podzimní až zimní jídlo. A je vynikající, jednoduché, neobvyklé a rychlé. No a taky je veganské, kdyby to bylo pro někoho podstatné.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *