Bezlaktózové · Bezmasé a málomasé · Letní · Pro děti · Rychlé a snadné · Slané a pečení · Vegan

HADI Z PIZZA TĚSTA NAD OHNĚM

Varianta pro opékání nad ohněm

Když jsem psala příspěvek o tom, co všechno se dá opékat nad ohněm, vzpomněla jsem si nakonec i na hady z pizza těsta. A je to lahůdka.

Nicméně prozatím nemám osvědčenou varintu s domácím kynutým těstem. Ale to taky jednou přijde (můžete mít verzi z kynutého těsta, nebo nekynutého. ). A pak se podělím. Přesto moje první seznámení s takovými hady bylo právě z domácího těsta. A dokonce z čerstvě namleté pšenice. Úžasnost z jednoduchých surovin od pana domácího Honzy Hlaváčka (jogový ašrám Žďárec u Skutče, kde jsem byla na kurzu vege vaření v červnu 2019).

Ale to by nebyl svět světem…kamarádka mi poradila geniální zkratku pro takové lenochy, jako jsem někdy já – prostě opékat koupené už rozválené pizza těsto! Oh yes! Tak se to hraje. Ano, to je ta stejná, co dává často skvělé tipy na rychlá a dobrá jídla.

On to možná ani není recept, jak je to jednoduché. Ale ať máte inspiraci.

HADI Z PIZZA TĚSTA NAD OHNĚM

Potřeby:

  • pizza těsto domácí, nebo prostě i koupené (budete radši za hranaté, jestli máte na výběr)
  • klacky na opékání (nejedovaté dřevo)
  • pokud chcete, tak olej
  • pokud chcete, tak oblíbené koření

Postup: Rozdělejte oheň.

Pokud máte těsto v plátu, tak z něj odřízněte proužek. Pokud máte těsto domácí, udělejte z něj hada.

Proužek/hada namotejte na klacek. Zkoušeli jsme různé verze, funguje to i když se kraje těsta překrývají, i když jsou mezi nimi mezery. Jen umáčkněte konce, ty se mají tendence rozmotávat.

Pokud chcete, můžete hada potřít olejem. Pokud chcete, můžete pak ještě hada posypat oblíbeným kořením.

Teď hada postupně opékejte na ohni. Otáčejte, nespalte to. Můžete postupně ochutnávat dřív upečenou špičku 🙂

Doporučuji vyzkoušet všechny varianty (s olejem, bez oleje, s kořením…).

Hotové těsto je prostě upečené a jde normálně z klacku sundat, i když jsme klacek nijak nemazali, nai nic podobného. Trvá to třeba tak 10 minut.

Chutná to asi nejvíc jako čerstvě upečená tlustá tyčinka k pivu v kombinaci s čerstvým rohlíkem, ale krásně navoněné ohněm 🙂 Je to prostě velká dobrota, to je jasný. A baví to dospělé i děti.

Jenom to koupené těsto se podle mne hodí asi jen na tohle. Tak si dejte záležet, ať vám nezbude 😀

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *