Varianta pro opékání nad ohněm
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0185-1024x576.jpg)
Když jsem psala příspěvek o tom, co všechno se dá opékat nad ohněm, vzpomněla jsem si nakonec i na hady z pizza těsta. A je to lahůdka.
Nicméně prozatím nemám osvědčenou varintu s domácím kynutým těstem. Ale to taky jednou přijde (můžete mít verzi z kynutého těsta, nebo nekynutého. ). A pak se podělím. Přesto moje první seznámení s takovými hady bylo právě z domácího těsta. A dokonce z čerstvě namleté pšenice. Úžasnost z jednoduchých surovin od pana domácího Honzy Hlaváčka (jogový ašrám Žďárec u Skutče, kde jsem byla na kurzu vege vaření v červnu 2019).
Ale to by nebyl svět světem…kamarádka mi poradila geniální zkratku pro takové lenochy, jako jsem někdy já – prostě opékat koupené už rozválené pizza těsto! Oh yes! Tak se to hraje. Ano, to je ta stejná, co dává často skvělé tipy na rychlá a dobrá jídla.
On to možná ani není recept, jak je to jednoduché. Ale ať máte inspiraci.
HADI Z PIZZA TĚSTA NAD OHNĚM
Potřeby:
- pizza těsto domácí, nebo prostě i koupené (budete radši za hranaté, jestli máte na výběr)
- klacky na opékání (nejedovaté dřevo)
- pokud chcete, tak olej
- pokud chcete, tak oblíbené koření
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/20230430_225119-1024x576.jpg)
Postup: Rozdělejte oheň.
Pokud máte těsto v plátu, tak z něj odřízněte proužek. Pokud máte těsto domácí, udělejte z něj hada.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0190-1024x576.jpg)
Proužek/hada namotejte na klacek. Zkoušeli jsme různé verze, funguje to i když se kraje těsta překrývají, i když jsou mezi nimi mezery. Jen umáčkněte konce, ty se mají tendence rozmotávat.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0179-1-1024x576.jpg)
Pokud chcete, můžete hada potřít olejem. Pokud chcete, můžete pak ještě hada posypat oblíbeným kořením.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0181-1024x576.jpg)
Teď hada postupně opékejte na ohni. Otáčejte, nespalte to. Můžete postupně ochutnávat dřív upečenou špičku 🙂
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0177-1-1024x576.jpg)
Doporučuji vyzkoušet všechny varianty (s olejem, bez oleje, s kořením…).
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0192-1024x576.jpg)
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0188-1024x576.jpg)
Hotové těsto je prostě upečené a jde normálně z klacku sundat, i když jsme klacek nijak nemazali, nai nic podobného. Trvá to třeba tak 10 minut.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0193-1024x576.jpg)
Chutná to asi nejvíc jako čerstvě upečená tlustá tyčinka k pivu v kombinaci s čerstvým rohlíkem, ale krásně navoněné ohněm 🙂 Je to prostě velká dobrota, to je jasný. A baví to dospělé i děti.
Jenom to koupené těsto se podle mne hodí asi jen na tohle. Tak si dejte záležet, ať vám nezbude 😀
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2023/05/DSC_0185-2-1024x576.jpg)