Bezlepkové · Ostatní · Rychlé a snadné · Sladké nepečené · Zimní a vánoční

KARAMELOVÝ LIKÉR

Smetanový likér s karamelovou příchutí…

To víte, já zas tak moc tyhle věci nepiju, ale zase pokud jde o můj oblíbený vaječný koňak bez vajec, tak to udělám výjimku. No a samozřejmě z toho oblíbené drinky snowball a mozek…to už je u nás doma legendární. Klasický rozpor je v tom, že hodně lidem megachutná ještě můj švestkový likér, ale já jsem zůstala u toho vaječňáku.

Ale teď se stala situace, kdy jsem dělala linecké se slaným karamelovým krémem a do toho se použilo Salko. A co s tím zbytkem, že? Inu, projela jsem různé možnosti a našla jsem recept na mj. karamelový likér, který to pokryl. Takhle se řeší zbytky, což? 😀

Jestli to můžete použít jako vánoční dárek, když budete předtím na vánoce péct to linecké s karamelovým krémem? Ano, prosím…

KARAMELOVÝ LIKÉR

Potřeby:

  • plechovka karamelového Salka (je to 397 g, počítejme s úsměvem 400 g)
  • 250 ml (bezlaktozového) mléka
  • 250 ml (bezlaktozové) smetany na šlehání
  • 150 ml rumu + pokud byste ředili, tak přidávat rum
  • špetka soli

Postup: Do hrnce dejte Salko, smetanu, mléko a sůl.

Promíchávejte a zahřívejte, až se Salko rozpustí.

Vypněte, odstavte, nechte vychladnout. Pak dejte do mixéru a přidejte rum. Mixujte 1 minutu na nejvyšší výkon.

Přelijte do lahve, uchovávejte v lednici. Před servírováním protřepávejte.

Servírujte tiše a ochotně….jak purpura na plotně 😀 To je teda komentář, co?

Kdo má rád všechny ty Baileys atp., tak tohle bude milovat. Oproti kupovaným je výhoda v tom, že víte přesně, co v tom máte a je to levnější a za mě milionkrát chutnější. Nevýhoda je v trvanlivosti – nevydrží to roky ve skříňce v rohu pokoje… Já to řeším tak, že se ráda podělím.

Na tomhle likéru je zajímavé, že na první ochutnání působí strašně sladký, ale pak najednou to zmizí a je to jen takové příjemné a smetanové. Až magická cukrová záležitost.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *