Jednoduchá sladkost ze dvou ingrediencí
Když na mne vykouklo tady to video o receptech ze dvou ingrediencí, moc jsem si toho neslibovala. Ono…vařit je něco jiného, než dělat sliz. Ale Sarah to přece jen vcelku zvládla a kromě Oreo ledňáku je toto už druhý recept, který jsem podle jejích receptů zkusila.
Už jsem jednou dělala čoko pěnu. A protože se vyhýbám syrovým vejcím, která se tam časo používají, je to pěna z aquafáby. A komu nechutnala ta (jakože hodně čokoládová), tak tahle je prostě…pěnová nutella 😀 A kdo nemá rád nutellu? Klidně i domácí…
NUTELLOVÁ PĚNA (3-4 porce)
Potřeby:
- 200-250 ml (bezlaktozové) smetany na šlehání
- 3 lžíce nutelly (klidně i domácí)
- čerstvé ovoce, posypky, máta….něco na ozdobu
Postup: Smetanu na šlehání mějte vychlazenou. A kdybyste chtěli být perfekcionisté, tak nádobu na šlehání včetně metly vychlaďte v lednici také 🙂
Smetanu vyšlehejte do polotuha – tzn. dělá měkké špičky.
Přidejte to smetany nutellu.
Promíchávejte zlehka stěrkou odspodu. Vyrobíte takovou hnědou pěnu.
Rozdělte do 3-4 skleniček.
Nechte vychladit alespoň 4 hodiny, lépe přes noc.
Doporučuji ozdobit čerstvým ovocem, mátou, nebo aspoň něčím…narozdíl ode mne.
Jak to chutná? No jako nutella, ale zvláštně pěnová 😀 Je to moc dobré a rozhodně můžete experimentovat s tím, jakou nutellu použijete.
Co se skoro prázdnou skleničkou o nutelly? Nutellové mléko…. A možná jste to znali. Ale kdyby ne 🙂
Vezmete tu skleničku a nějaké mléko dle vlastní volby.
Mléko hodně ohřejte, jako fakt hodně.
Horké mléko nalijte do sklenice
Sklenici zašroubujte a protřepejte. Sklenice od nutelly nevynikají těsností, takže doporučuji spíš štěrchání do stran. Můžete pak ještě zkusit dorozmíchat lžičkou.
Nalijete do hrnku a dáte si nutellové mléko. Tadááááá
P.S. a kdyby to někdo hledal jako nutelovou pěnu a nutelové mléko, nebo jako nutelu, tak to radši píšu do textu i bez „ll“, ať to vyhledávač umí 😀