Bezlaktózové · Bezmasé a málomasé · Dárkové recepty · Ostatní · Slané a pečení

SLANÁ GRANOLA

Neobvyklá věc vhodná na posypání krémových polévek, do salátů, na křoupání…

Kamarádka mne inspirovala, když mi řekla, že by chtěla vyzkoušet recept na slanou granolu od Kitchenette. Ihned mne to zaujalo, protože já zbožňuji vše, co není moc sladké a jsou tam ovesné vločky (třeba ovesné marokánky light, nepečené muesli, hrudky z ovesných vloček). Takže tohle byla jasná volba.

I tady autorka zmiňuje, že je možné dělat různé variace, ale já jsem dělala základní směs s úpravou na ořechy, které nevadí mojí alergii.
Můžete použít černý seznam. Místo pistácii a kešu jiné druhy ořechů jako vlašské, mandle, pekanové, lískové, para), část semínek nahradit konopnými semínky. Přistrouhat trochu citrusové kůry, přidat semínka fenyklu nebo černuchy….nebo upravit chuťově směr dukka. Takže si hrajte, chcete-li.

SLANÁ GRANOLA

P marináda: 120 ml olivového oleje, 1-2 lžíce agávového sirupu, 1 bílek, 1 lžíce nasekaného tymiánu, lžíce nasekaného rozmarýnu, lžička soli, čerstvě mletý pepř

P směs: 200 g ovesných vloček, 100 g slunečnicových semínek, 100 g dýňových semínek, 60 g pistácií, 60 g kešu ořechů, 2 lžíce sezamových semínek

PP: Připravte marinádu smícháním ingrediencí (třeba rozšlehejte vidličkou).

Smíchejte suché ingredience.

Smíchejte suché ingredience s marinádou

Rozložte promíchanou směs na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Pečte 20 minut a po deseti minutách promíchejte/obraťte.

Upečenou granolu po vychladnutí dejte do vzduchotěsné sklenice.

Jak jsem říkala, můžete si nasypat třeba na salát. A musím říct, že mi to opravdu hodně chutná. A je to skvělý dárek, protože je to suché a dá se to dát do krásné sklenice a vůbec.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *