Bezlaktózové · Bezlepkové · Bezmasé a málomasé · Rychlé a snadné · Slané a pečení · Vegan

ŠPAGETOVÁ DÝNĚ S HOUBAMI

Nevím, jak se dělá fotogenické jídlo ze špagetové dýně. Ale vím velmi dobře, jak udělat z ní udělat chutné jídlo.

Už jsem vám jednou kumšty se špagetovou dýní ukazovala a zmiňovala jsem, že si ji můžete připravit předem. Pak už je to totiž dost rychlovka.
https://minniemalistka.cz/spagetova-dyne-priprava-i-recept/

Originální recept byl z Prima Fresh ( https://fresh.iprima.cz/spagetova-dyne-s-parmazanem-cesnekovymi-houbami ). Na jeho obranu bych ráda řekla, že tam byl „živý“ česnek a „živé“ žampiony. Jenže já jsem tohle jídlo dělala uprostřed dne, kdy bylo opravdu hodně práce a bylo potřeba hezky nakrmit pár lidí, kteří nemají obvykle chuť na maso. A tak vylezu s pravdou ven, protože ono to nakonec bylo fakt dobré, i když jsem udělala tyto zkratky, za které bych si jinak přivřela ouška do trouby. A taky je to poprvé, co mi žampiony z konzervy nepřišly hnusné, takže jsem asi objevila nějakou ochucovací magii 😀

ŠPAGETOVÁ DÝNĚ S HOUBAMI

P: špagetová dýně, 2 plechovky plátkovaných žampionů, sušený česnekový prášek, olej, cibule, tymián, sůl, pepř, strouhaný parmezán (pokud ho chcete)

PP: Špagetovou dýni rozpůlit, vydlabat semínka, neloupat, položit půlky řeznou stranou nahoru na plech. Pokapat olejem, posolit, popepřit. Pečeme 40-45 minut na 190 stupňů. Po upečení můžeme nechat trochu vychladnout pro lepší manipulaci, vidličkou drásáme upečenou dužninu a tím tvoříme nudle, slupka na vyhození.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli (hrubost nechám na vás, smysl dává cokoliv menšího než čtvrtky), přidáme žampiony (samozřejmě slité a okapané) a společně opečeme. K opečené směsi přidáme dýňové nudle, osolíme, opepříme, ochutíme česnekovým práškem a tymiánem. Promícháme, prohřejeme. Servírujeme. Kdo chce, může si na talíři posypat strouhaným parmezánem.

Dobré a jednoduché tipy na přípravu špagetové dýně https://minniemalistka.cz/triky-na-pripravu-spagetove-dyne/

Rozhodně se tenhle recept u nás doma ještě objeví. A to si pište, že ho vyzkouším i s čerstvým česnekem a žampiony. Ale třeba to někoho inspiruje i takto. A navíc aspoň nevypadám jako vzorňák, ale jako člověk 🙂

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *