Člověk se pořád něco učí, a tak i já jsem pochytila nový trik v rámci přípravy špagetové dýně.
Jak už jste asi pochytili, tak jsem několikrát dělala špagetovou dýni a vlastně je to můj oblíbenec.
https://minniemalistka.cz/spagetova-dyne-priprava-i-recept/
https://minniemalistka.cz/spagetova-dyne-s-houbami/
Nicméně protože se člověk pořád něco učí, naučila jsem se i já zase něco nového, co jsem pochytila náhodně na internetu. Pro vás otestováno na lidech 🙂
JAK PŘIPRAVIT ŠPAGETOVOU DÝNI
P: špagetová dýně, (olivový olej, sůl, pepř )
PP: Špagetovou dýni rozpůlit, vydlabat semínka, neloupat, položit půlky řeznou stranou nahoru na plech. Pokapat olejem, posolit, popepřit. Pečeme 40-45 minut na 190 stupňů. Po upečení vidličkou drásáme upečenou dužninu a tím tvoříme nudle, slupka na vyhození.
To je základní postup, teď ty triky k tomu
- Není problém nepoužít olej, sůl ani pepř (miminka, diety…) a dochutit to až při použití, protože koření ani olej stejně nepronikne komplet skrz a dochutit to musíte.
- Můžete si půlky dýně předpéct předem (třeba po nějaké buchtě) a skladovat pár dní v lednici nenaškrábané.
- Můžete si půlky dýně předpéct předem (třeba po nějaké buchtě), naškrábat a skladovat pár dní v lednici připravené nudle k vhození na pánev.
- Je rozdíl, jestli se dýně rozkrojí podélně, nebo příčně. Když dýni rozkrojíte podélně, budete mít krátké nudle, když ji rozkrojíte příčně, budou nudle dlouhé. Takže vlastně trochu přesně naopak, než jak byste to intuitivně čekali.
Snažila jsem se vám rozdíl nafotit, ale ty tenké nudlové vlásky na to nejsou zrovna jednoduché 🙂
Taková blbost a tolik radost, že? Mě to nenapadlo to vyzkoušet, protože standardně ta dýně se lépe krájí a lépe stojí na plechu, když je rozkrojená podélně. Jenže ty dýňové nudle rostou kolem dokola, ne na délku. Poněkud neintuitivní.
Užijte si špagetovou dýni – ať už jedete lowcarb, foodprep, vegan, bezlepek, nebo….prostě jen máte rádi změnu, nebo špagetovou dýni.
P.S. Znáte fotobanku s obrázky zdarma https://unsplash.com/