Bezlaktózové · Bezlepkové · Maso · Rychlé a snadné

VEPŘOVÉ NA ZÁZVORU S OKURKOVÝM SALÁTEM

Velmi oblíbené a rychlé jídlo. Zároveň tradiční i neobvyklé….přeberte si to 🙂

Jsou recepty, které na mne dlouho někde čekají schované a potom se jich nemůžu nabažit. Tento je jeden z nich. Recept pochází z mého oblíbeného Albert Magazínu. Nedávám do něj chilli, protože vařím i pro milovníky jemnějších chutí. Sama si doplním chilli omáčkou. V původním receptu je v salátu použitá i rybí omáčka, ale tu taky leckdo nemá rád, tak jsem ji zaměnila za sojovku, i když mě v receptu vyhovovala. Pokud nemáte sezamový olej, samozřejmě to taky vyrobíte, ale ten hodně mění chuť.

VEPŘOVÉ NA ZÁZVORU S OKURKOVÝM SALÁTEM

P: 2 lžíce sezamového oleje, 2 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 3 cm kousek zázvoru, 400 g mletého vepřového masa, 1-2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce citronové šťávy, rýže
P salát: 2 okurky, 1 lžíce vody, 2 lžičky hnědého cukru, 1 lžička sojové omáčky, hrst máty, nebo koriandru

PP: Na oleji chvíli osmahněte nakrájenou cibulku, rozdrcený česnek a nastrouhaný zázvor (jen hezké kousky, žádné chuchvalce).

Přidejte maso, promíchejte, přidejte sojovku, citronovou šťávu a duste cca 15 minut.

Na salát nastrouhám okurku na struhadle na plátky, přidám nasekanou mátu, nebo koriandr (oboje funguje opravdu dobře). Přidám zálivku – prostě smíchat vodu, cukr, sojovku.

Servíruji s rýží uvařenou v mlékovaru, jak už víte 🙂

Bylo to jedno z prvních dobrých a zajímavých nových jídel, co jsem si ochočila po porodu a při kojení, akorát se vždycky snědlo dřív, než jsem něco vyfotila 🙂 Tak ať taky vám chutná.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *