Jedna z nejlepší pomazánek na světě
Rybičková, neboli sardinková pomazánka patří k dokonané (a dokonalé) triádě mých nejoblíbenějších pomazánek (rybičková, škvarková, vajíčková). Rybičkou dělávala babička a recept mám od ní. A už proto je (objektivně) nejlepší na světě 🙂
V této pomazánce nejde nahradit margarín máslem. Já to kdysi zkusila. Ne, prostě to nejde. Babička říkala, že prý lze použít i olej ze sardinek, na to jsem neměla odvahu. Sardinky samozřejmě použijete konzervované – já nejraději ty s olejem.
RYBIČKOVÁ POMAZÁNKA
P:
- 125 g margarínu,
- sardinky.
- půl lžíce plnotučné hořčice,
- sůl,
- pepř,
- střední až menší cibulka (ideálně červená)
PP: Ze sardinek slijete olej, dáte do mísy. Přidáte margarín, hořčici, trochu pepře a soli a najemno nakrájenou cibuli. Vyšlehejte šlehací metlou, až se ingredience spojí. Případně to jde i ručně. Ochutnejte a dle potřeby dosolte.
Tuhle pomazánku můžu na rohlík i na chleba, ale (opět jako u škvarkové) to moc neumím na zdravý chleba 🙂
Mějte se rádi a mějte rádi svoje babičky a oblíbené pomazánky
P.S. recept celkem funguje při nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Je potřeba to upravovat. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.