Verze šťavnatých lívanečků s jablky uvnitř
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_101001-1024x576.jpg)
To máte tak – dívali jsme se se synkem na nový recept od Natashy na jablečné lívanečky a on řekl, že to musíme jít uvařit. Mohu já odporovat? 😀 Takže se šlo na to.
Je pravda, že v poslední době už jsme nějaké lívanečky s jablky dělaly, ale tam se jablka přidávala více viditelná. Každopádně můžete taky omrknout. A pokud potřebujete hodně podzimní lívanečky, tak ještě řeba ty dýňové. Taky mňamka. A nahoru na to se hodí kdeco – mj. i tekutý slaný karamel.
Recept je prakticky to stejné jako u Natashy až na to, že jsem prostě neměla podmáslí. A ano, to doma běžně nemám. Takže jsem to nahradila obvyklým způsobem. Najdete to všude možně – vezmete hrnek mléka a k tomu lžíci citronové šťávy, nebo octa. Preferuji citronovou šťávu. A radši se ani neptejte, jak to bylo s mlékem….nicméně díky tomu vím, že to funguje i s rostlinným mlékem 😀
JABLEČNÉ LÍVANEČKY SE SKOŘICÍ
Potřeby:
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody
- 1/4 lžičky sody
- 1 lžička mleté skořice
- 2 hrnky podmáslí NEBO 2 hrnky mléka (rostlinné, bezlaktozové, klasické) + 2 lžíce citronové šťávy
- 2 vejce
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 2 střední jablka
- olej / ghí na opékání
- cokoliv dobrého na lívanečky (maliny, slaný karamel, jogurt, marmeláda, nutella, lemon curd, restovaná jablka se skořicí, javorový sirup…)
Postup: Smíchejte suché ingredience – mouka, cukr, prášek do pečiva, soda, skořice a sůl.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_081936-1024x576.jpg)
Smíchejte tekuté ingredience – podmáslí, a vejce.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_082615-1024x576.jpg)
Oloupejte jablka a nastrouhejte nahrubo.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_082610-1024x576.jpg)
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_082831-1024x576.jpg)
Nezapomeňte si rozpustit máslo.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_083407-1024x576.jpg)
Všechno smíchejte dohromady (dobře se to dělá ručně metlou), ale nepřemíchejte to. Mají tam zůstat trochu hrudky.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_083543-1024x576.jpg)
Do lívanečníku, nebo na pánev dejte trochu tuku a na tom postupně opékejte lívanečky.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_084744-1024x576.jpg)
Jsou opravdu skvělé teplé (ne že by studené nebyly dobré), takže je během pečení můžete buď rovnou ujídat, nebo schovat do lehce vyhřáté trouby a pak vytáhnout naráz.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_101001-1-1024x576.jpg)
Na lívanečky si dejte něco, co vás potěší…
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2022/10/20221022_101436-1024x576.jpg)
Lívanečky mne potěšily opravdu velmi. Nadýchané, šťavnaté, nebyl cítit prášek do pečiva.
Rozhodně si je udělejte. Já teda lívanečky obvykle dělám tehdy, když jsem ráno stejně doma a u toho si se synkem hrajeme, nebo tak něco. Jinak by se mi nechtělo u toho stát.