Bezlaktózové · Bezlepkové · Bezmasé a málomasé · Vegan

PEČENÁ CELEROVÁ KOLEČKA

Nebudete věřit, jak je to dobré. Taky jsem nevěřila.

foto z albert.cz

Kdysi jsem nenáviděla celer. Jako fakt. A pak nevím, co se stalo, ale najednou mi začal chutnat. Začalo to řapíkatým a skončilo to i klasickým bulvovým. Vím, že chutě se mění (k olivám se většina lidí potřebuje projíst), ale překvapila jsem sama sebe.

Recept mám z Albert magazínu, který je můj oblíbený zdroj receptů už delší dobu. A obrázek je taky odtud, protože já nějak nezvládla hotový výrobek vyfotit 😀 Vrhli jsme se na to čtyři a sjeli jsme celý plech, jen to zasyčelo.
https://www.albert.cz/recepty/pecena-celerova-kolecka
https://minniemalistka.cz/dobry-casopis-o-jidle-zdarma/

PEČENÁ CELEROVÁ KOLEČKA (pro 4 osoby s přílohou, pro 2 bez přílohy)

P: 1 velká bulva celeru, olivový olej, sůl, pepř, 1 červená cibule, 10 kusů sušených rajčat (pokud použijete ty v oleji, tak ten olej použijte místo olivového), 250 g sýra (originál je Niva, ale můžete použít bezlaktozový, nebo i veganský… https://minniemalistka.cz/vegan-test/ ), 2 hrsti baby špenátu

PP: Celer oloupat, nakrájet na 1 cm silná kolečka (v mém případě půlkolečka), pokapat olejem. Péct. 15 minut na 170 stupňů.

Na polopečený celer dáme tenká půlkolečka cibule, špenátové listy a nakrájená sušená rajčata. Pečeme 10 minut.

Přidáme nakrájenou Nivu (nebo jiný sýr dle výběru) a dopečeme dalších 10 minut. Servírujeme buď samotné, nebo s bramborovou kaší, nebo s čím máte rádi.

foto z albert.cz

S úspěchem jsem to vařila už vícekrát a i velmi konzervativním strávníkům to chutnalo. Výhodou je, že můžete použít na různé kousky různé druhy sýra a vyhovět tak různým typům strávníků.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *