Bezlaktózové · Bezlepkové · Maso · Ostatní

RAJSKÁ BOLOŇSKÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY

Prostě taková normální a extra chutná boloňská s mletým masem

Víte, co je zajímavé? Já jsem tuhle omáčku nikdy neměla ráda. A proto jsem ani nepočítala, že mi to bude chutnat, tak nemám fotky z přípravy a ani z talíře. A pokud se mne zeptáte, proč jsem ji teda vařila, tak to už vůbec nevím 😀 Měla jsem na ni chuť….nedává to smysl? Jojo, ale zase mám fakt skvělý recept na omáčku.

Jaké těstoviny k tomu dáte, to taky udělá dost rozdíl. O tom už něco vím, takže když už se mi teď nechtělo je sama vařit, tak jsem alespoň objednala nějaké, které jsem považovala za dostatečné. Tady Rummo Tagliatelle (v akci) za 60 Kč / 500 g, koupeno na rohlik.cz, ale tuto značku jsem vídala i v Itálii, takže je dost rozšířená. A jestli chcete vědět, jestli to bylo jiné, než kdybych na to dala Panzani Farfale? Jo, asi tak o 100 procent, víc ne :-D. A je to i tvarem – chcete tagliatelle… A jestli by to šlo i těmi alternativními celerovými jako bezlepková/jiná verze? Myslím si, že naprosto ano!

foto z rohlik.cz

RAJSKÁ OMÁČKA NA TĚSTOVINY – 6-8 porcí omáčky

P:

  • 600 g mletého vepřového masa
  • 1 konzerva krájená rajčata
  • 1 větší plechovka (140 g) rajčatového protlaku
  • 1 větší cibule
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • voda dle potřeby
  • troška sušeného mletého rozmarýnu
  • troška sušeného tymiánu
  • sůl, pepř
  • cca lžíce agávového sirupu na doladění chuti
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka k podávání
  • parmezán k podávání (či obdobný typ)
  • uvařené těstoviny k podávání (různé typy viz výše)

PP: Na oleji zpěnit nakrájenou cibulku, po chvilce přidat mrkev nastrouhanou nahrubo a nasekaný česnek.

Pak přidat mleté maso a trochu to dohromady opect. Ne dohněda, stačí aby to maso už nebylo růžové, tak nějak.

Přidejte protlak i krájená rajčata. Dolijte vodou….tak…tak aby to nebylo moc husté 🙂

Povařte 45 minut pod pokličkou. Pokud tam máte moc vody, tak třeba posledních 10 minut vařte bez pokličky.

Dochuťte troškou sušeného rozmarýnu, troškou sušeného tymiánu, osolit a přidat agávový sirup.

Servírujte omáčku na těstoviny a doporučuji přidat lístky čerstvé bazalky a nastrouhaný sýr parmezánového typu.

Je to vážně lahůdka!

P.S. recept celkem funguje při nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Je potřeba to upravovat. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *