Taková hravá verze svačiny
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/10/20211027_110554-1024x622.jpg)
Už dlouho jsem si říkala, že bych mohla vyzkoušet nějaký takovýhle ale úplně nanic recept 😀 no a je to tady. Hledala jsem na rohlik.cz/chef večeři a objevila jsem tohle. Ani se neptejte, co bylo k večeři 😀
Pokud někdo slaví halloween, tak tohle by asi fungovalo moc dobře.
Když jsem to začala tvořit, kamarád se na to podíval a povídá „Jednou na párty dělaly hostitelky jednohubky s banánem a olivou. No, bylo to hnusný! Tak tohle bych rád ochutnal, tohle by nemuselo být tak hnusný.“ Není nad podporu během projektu 😀 Nicméně tady se není čeho bát – jablka a buráky/burákové máslo, vcelku standardní posh svačinka.
Kdyby se mi chtělo kvůli několika čokoládovým očičkám rozpouštět čokoládu/čokoládovou polevu, byly by ty oči MNOHEM hezčí. Jenže mě se zrovna nechtělo 🙂 Tak ať se vám taky chce, nebo nechce podle libosti. No a co se týká toho oka samotného – původní recept měl to párátko neviditelné (zapíchnuté v jablku a jen na špičce bylo to oko vlastně „přilepené“ hned na jablku). Já na neviditelná párátka v jídle nevěřím. I když jsem servírovala dospělákům, tak buď je všechno jedlé, nebo ty nejedlé části dávám tak, ať je to jasné. Proto jsou oči „na tykadle“. Nechci mít někoho na svědomí s párátkem v patře. Mému megadílu to stejně neublíží.
Pokud seženete nějaká očička ve vegan verzi, pak budete mít i vegan zubatá jablíčka.
ZUBATÁ JABLKA S BURÁKOVÝM MÁSLEM
Potřeby:
- zelená jablka (barevně nejlepší příšera)
- burákové máslo (nebo i kešu máslo)…kupované, nebo domácí
- marshmellows (malé např. pd Marks and Spencer, nebo velké nastříhané…)
- nesolené pražené arašídy (nebo mandle)
- nutella (pro ležérní styl), nebo roztopená čokoláda/čokoládová poleva (pro krásný styl)
- párátka
PP: Ingrediencí není moc a je trochu na vás, jak si je upravíte. Místo marshmellows můžete určitě použít jiné oko, které vám bude chutnat a bude nabodnutelné.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_0015-1024x576.jpg)
Jablka omyjeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jaderník. Z venkovní strany vyřízneme klínek a jablko případně doseřízneme tak, aby stálo a nekolébalo se.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_0018-1024x576.jpg)
Klínek jablka namažeme burákovým máslem dle estetických preferencí.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_0019-1024x576.jpg)
Dovnitř do burákové pusy umístíme zuby. Já jsem použila arašídy nožem rozpůlené napůl. Když se mi nějaký rozlomil při krájení, nevadilo….použiju je stejně na výrobu dalšího burákového másla.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/10/DSC_0023-1024x576.jpg)
Na marshmellows očička uděláme nutellou/čokoládou puntíky, aby byly více „okaté“. Celé oko pak napíchneme na párátko a zabodneme do zubatého jablka. Ano, určitě můžete mít i víc ok v jedné příšeře.
![](https://minniemalistka.cz/wp-content/uploads/2021/10/20211027_110554-1-1024x622.jpg)
Tak a to je vše.
Je fajn mít při přípravě dětského asistenta – minimálně beze zbytku zmiznou vykrojené klínky jablek 🙂 Mohla bych teoreticky tvrdit, že takhle dětsky zpracované to vypadá kvůli němu, ale…nene, za to si můžu sama. Dobrou chuť, přátelé! A hodně smíchu do života.