Bezlaktózové · Rychlé a snadné · Sladké pečené

FAZOLOVÉ BROWNIES

Název zní trochu divně, ale fazole v tom najde málokdo + jednoduchý, rychlý a fit recept

V Albert magazínu 2/2021 jsem objevila recept na fazolové brownies. A když jsem přemýšlela, co dobrého, řekla jsem si…co by ne. Žijeme jen jednou :-D. Recept mi fungoval skvěle, i když jsem použila jiný typ fazolí a svůj mixér, který má k extra výkonným strojům daleko.

Měla jsem tendenci ubrat kakaa, protože jsem si říkala, že je to nějak moc. Ale opravdu je to v pořádku.

Z vody slité z plechovek fazolí (čili aquafáby) můžete zkusit udělat pusinky, netřeba vylít. Je to dobrotka.

FAZOLOVÉ BROWNIES

P:

  • 2 konzervy fazolí (fungují červené i bílé, 425 ml plechovka, nálev nepoužijeme),
  • 6 vajec,
  • 50 g ovesných vloček,
  • 90 g kakaa (ne Granko),
  • 1 kypřící prášek do pečiva,
  • 4 lžíce jablečného pyré,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 100 ml javorového sirupu (v nouzi fungoval i agávový),
  • špetka soli,
  • 6 lžic kokosového oleje,
  • 40 g mandlových plátků

PP: Předehřejte si troubu na 180 stupňů a vyložte plech pečícím papírem. Já použila pekáček o rozměrech 20 x 30 x 8 cm a fungovalo to přesně akorát, v receptu psali 20×20, taky může být, ale bude to hodně vysoké. A dál to už bude ráz na ráz, tak pozor.

Všechny ingredience kromě mandlových lupínků dejte do mixéru se sekacími noži. Rozsekejte. Nalijte do plechu.

Buchtu posypte mandlovými lupínky.

Pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů cca 40 minut.

Hotovo. Co byste ještě chtěli dělat dál 🙂

Testovalo to 8 lidí (vč. mne) a pouze jeden poznal, že jsou v tom fazole. A „podezřelé“ ingredience jako například červenou řepu (z té totiž taky peču čoko moučníky) začali hádat až ve chvíli, kdy jsem jim zamítla celebrity typu čokoláda a mouka. Takže to asi nebude tak zlé. Z těch 8 lidí

  • jeden člověk (co poznal fazole) označil „no, jako lepší než kdyby nebylo nic upečeno“ (modrým je jasné, kdo to byl),
  • jeden testující řekl, že by to chtělo prokrojit a namazat marmeládou (opět…modří vědí, je to autor vylepšení pro tuto buchtu),
  • jeden testující řekl, že mu tam chybí nějak tuk – že by to šlo namazat třeba máslem 😀
    Ale celkově bych řekla, že probíhalo všeobecné veselí a nadšení. Takže směle do toho.

Pokud sháníte další fit buchtu, ještě je tu jedna cizrnová kráska s meruňkami.

P.S. recept zlobí při nahrávání do https://www.rohlik.cz/chef/. Je potřeba to upravovat. Tam si totiž můžete nahrávat přes odkaz recepty a ono vám to automaticky nabízí vhodné suroviny k nákupu. A můžete je tam mít uložené a připravené na později.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *