…ano, je z vajec natvrdo a nepoznáte to
Přemýšlím, jestli pravidelní čtěnáři mého blogu nepojali podezření, že jsem nějak zaměřená na čokoládové pěny. Protože tohle už je několikátá verze. No jo, jenže ony ke mě přijdou tak nějak…samy. A vypadají tak zajímavé, že je potřebuji vyzkoušet. Tedy – něco je víc krém, něco víc pěna, ale já to trochu házím pro svoje mlsací choutky do jednoho pytle 😀 Takže pokud nezaujme tento recept, ještě můžete vyzkoušet
No ale pokud někoho nezaujme tento recept, tak už nevím. Protože prostě vezmete vejce natvrdo, smixujete s věcmi a druhý den máte čokoládový krém/pěnu, kde nikdo nepozná vajíčka. Všechno, co jste kdy chtěli po Velikonocích! Až už máte plné zuby vajec na všechny způsoby jako vaječná pomazánka, plněná opečená vejce, naložená vejce, nebo i jen tvarovaná vejce.
Když jsem tento recept testovala na nic netušící rodině, nečekala jsem upřímně úspěch. Říkala jsem si, že to bude přece muset být poznat. Kdo to kdy slyšel, aby vajíčka natvrdo byly čokoládový desert. A ono jo….světe div se. Absolutně to fungovalo. Moji pokusní testeři (nebohá rodina na předvánoční návštěvě) hádali jako hlavní složku různé luštěniny, Šmakoun, tofu…no už mě znají, takže byli opravdu kreativní. Ale vajíčka nikoho nenapadly. Nenapadnou ani vás – ale až po vychlazení a uležení!
Recept mám z nějakého youtube, ale bohužel jsem si to neuložila. Byl to myslím nějaký fitness reel, ale fakt nevím. Jak moc to bude fitness, to bude určitě záležet i na tom, jaké použijete sladidlo. Pokud to dosladíte ještě navíc klasickým cukrem, tak to prostě bude „úplně normální čoko krém/pěna“, ale můžete použít třeba javorový sirup.
NEUVĚŘITELNÁ ČOKOLÁDOVÁ PĚNA (2-3 porce)
Potřeby:
- 6 vajec uvařených natvrdo, vychlazených a oloupaných
- 200 ml / tedy půl plechovky kokosového mléka
- 1 velká lžíce kakaa
- 1 lžička vanilky (já používám vanilkovou pastu Dr. Oetker, ale vezměte, co jste zvyklí)
- 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru (nebo vaše oblíbené sladivé médium v množství, které vám bude chutnat)
- vhodné ovoce na doplnění (maliny, borůvky, jahody…ideálně něco nakyslého)
- máta/meduňka/nic na ozdobu
Postup:
Všechny ingredience dejte do mixéru s noži.
A rozmixujte dohladka. Před koncem mixování otevřete mixér, setřete stěny a ještě domixujte.
Ochutnejte a případně doslaďte. Pozor, před vychlazením a proležením můžete (a asi budete) cítit vajíčko, to zmizí, tak se toho teď neděste.
Ovoce dejte nějaké dolů, rozdělte pěnu na 2-3 porce a dejte další ovoce nahoru.
Dejte vychladit do lednice.
Před podáváním dozdobte mátou/meduňkou.
Absolutně překvapivý recept z kategorie – nevěřila jsem tomu! Doporučuji a píšu si….na Velikonoce 🙂
Užijte si ho v každém ročním období. Můžete třeba (jako já) nechat hosty hádat.