Malá lahůdka pro milovníky slano-sladkých chutí
Mám ráda slano-sladké chutě. Nemůžu vynechat ani slané preclíky, ani burákové máslo. Takže se mi na blogu postupně ukázaly kdejaké dobroty na toto téma. Třeba
SKORO NEPEČENÝ MOUČNÍK S PRECLÍKY A JAHODAMI
JEDNODUCHÉ SUŠENKY Z BURÁKOVÉHO MÁSLA – VEGAN
JEDNODUCHÉ SUŠENKY Z BURÁKOVÉHO MÁSLA
VEGAN BROWNIES S BURÁKOVÝM MÁSLEM
ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY PLNĚNÉ BURÁKOVÝM MÁSLEM
A nejpodobněji tomuto…. SLANÉ PRECLÍKY V ČOKOLÁDĚ….celorodinné speciality.
Vidíte, opravdu to je moje oblíbené. No a když jsem na carujeme.cz kdysi našla tady tento recept, tak jsem ho samozřejmě jednou musela zkusit. Trochu jsem recept změnila/zjednodušila/odsladila 🙂
Ořechové máslo můžet použít jakékoliv chcete, jen aby bylo nějak neutrální. Já jsem vzala burákové máslo, ale vemte klidně kešu máslo. Nebo jakékoliv koupené.
Preclíky musíte použít nějaké, které mají víc plochy a nejsou moc tlusté. Něco jako toto. A brala bych jen solené, ne další příchutě.
PRECLÍKY PLNĚNÉ OŘECHOVÝM MÁSLEM
Potřeby:
- preclíky
- ořechové máslo (burákové máslo, kešu máslo)
- čokoláda (spíš nějaká tmavá)
- tuk (kokosový tuk, nebo pro nevegan verzi i 100% ztužený tuk), je to na zředění čokolády, aby nebyla tak hustá….cca 1 lžíce na 100 g čokolády
- vločková sůl pro méně slané preclíky
Postup:
Preclíky namažte ořechovým máslem. Spojte vždy dva k sobě.
Slepené preclíky dejte aspoň na 30 minut do mrazáku, ať na nich pak lépe zasychá čokoláda.
Pak rozpusťte čokoládu s tukem.
Slepené preclíky polomáčejte.
Preclíky odložte zpět na prkénko vyložené pečícím papírem. Čokoládovou část hned posypte trochou soli. Pokud byste měli přeclíky hodně slané, tak sůl už pak vynechte. Já jsem třeba nedávala.
Dejte zatuhnout do lednice.
Mám opravdu ráda všechny tyhle chutě. A nejlépe dohromady. Je to pochutina neobvyklá a všichni ji rádi ochutnají…a pak se natáhnou pro další. Naštěstí je příprava skoro tak rychlá a pohodlná, jako konzumace.