Bezlaktózové · Dárkové recepty · Ostatní · Rychlé a snadné · Sladké nepečené · Vegan

PRECLÍKY PLNĚNÉ OŘECHOVÝM MÁSLEM

Malá lahůdka pro milovníky slano-sladkých chutí

Mám ráda slano-sladké chutě. Nemůžu vynechat ani slané preclíky, ani burákové máslo. Takže se mi na blogu postupně ukázaly kdejaké dobroty na toto téma. Třeba

SKORO NEPEČENÝ MOUČNÍK S PRECLÍKY A JAHODAMI

JEDNODUCHÉ SUŠENKY Z BURÁKOVÉHO MÁSLA – VEGAN

JEDNODUCHÉ SUŠENKY Z BURÁKOVÉHO MÁSLA

VEGAN BROWNIES S BURÁKOVÝM MÁSLEM

JEDLÉ TĚSTO – 3 VERZE

ČOKOLÁDOVÉ SUŠENKY PLNĚNÉ BURÁKOVÝM MÁSLEM

KOŠÍČKY S BURÁKOVÝM MÁSLEM

A nejpodobněji tomuto…. SLANÉ PRECLÍKY V ČOKOLÁDĚ….celorodinné speciality.

Vidíte, opravdu to je moje oblíbené. No a když jsem na carujeme.cz kdysi našla tady tento recept, tak jsem ho samozřejmě jednou musela zkusit. Trochu jsem recept změnila/zjednodušila/odsladila 🙂

Ořechové máslo můžet použít jakékoliv chcete, jen aby bylo nějak neutrální. Já jsem vzala burákové máslo, ale vemte klidně kešu máslo. Nebo jakékoliv koupené.

Preclíky musíte použít nějaké, které mají víc plochy a nejsou moc tlusté. Něco jako toto. A brala bych jen solené, ne další příchutě.

PRECLÍKY PLNĚNÉ OŘECHOVÝM MÁSLEM

Potřeby:

  • preclíky
  • ořechové máslo (burákové máslo, kešu máslo)
  • čokoláda (spíš nějaká tmavá)
  • tuk (kokosový tuk, nebo pro nevegan verzi i 100% ztužený tuk), je to na zředění čokolády, aby nebyla tak hustá….cca 1 lžíce na 100 g čokolády
  • vločková sůl pro méně slané preclíky

Postup:

Preclíky namažte ořechovým máslem. Spojte vždy dva k sobě.

Slepené preclíky dejte aspoň na 30 minut do mrazáku, ať na nich pak lépe zasychá čokoláda.

Vypadají trochu jako lebky 😀

Pak rozpusťte čokoládu s tukem.

Slepené preclíky polomáčejte.

Preclíky odložte zpět na prkénko vyložené pečícím papírem. Čokoládovou část hned posypte trochou soli. Pokud byste měli přeclíky hodně slané, tak sůl už pak vynechte. Já jsem třeba nedávala.

Dejte zatuhnout do lednice.

Mám opravdu ráda všechny tyhle chutě. A nejlépe dohromady. Je to pochutina neobvyklá a všichni ji rádi ochutnají…a pak se natáhnou pro další. Naštěstí je příprava skoro tak rychlá a pohodlná, jako konzumace.

Tohle sdílím!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *